De fleste kan gå rundt med en drøm om å publisere en barnebok eller en novellesamling de har jobbet med. Men når det kommer til Akademika må du opp et nivå. Kun mennesker som har jobbet fokusert i årrekker kan kalle seg en akademiker, og publisere faglitteratur gjennom forlag. Dette er ikke eventyr eller historier du kan drømme deg bort i, men fagstoff som hjelper mennesker med å bygge land eller kurere sykdommer. Videre skal vi skrive mer om Fagbokforlaget Vigmostad & Bjørke, som har i mange år jobbet med å gi ut fagbøker for norske studenter, og bokhandelen Akademika.

Fagbokforlaget Vigmostad & Bjørke

Tidligere hadde fagfolk forlaget Akademika, men etter overtagelsen i 2014 heter nå forlaget Fagbokforlaget Vigmostad & Bjørke. Selskapet har nå tatt over jobben med å levere ut fagbøker til studenter og andre som leter etter ny kunnskap. Dette forlaget ble faktisk startet i 1992 av studenter for studenter. Med skolestipendet som innsats startet Arno Vigmostad og Arnstein Bjørke opp hva som skulle bli Norges ledende forlag for fagbøker, og Norges fjerde største forlag. Med over 150 ansatte i de store norske byene omsetter forlaget for over 200 millioner kroner årlig. Fagbokforlaget styrer også bokhandlerne Haugenbok.no, ebok.no, Akademika og VB Import.

Litteratur

Fagbokforlaget Vigmostad & Bjørke har et bredt kompetanseområde innenfor fagbøker for alle aldre. Her dekkes dine behov fra første dag på skolen helt fram til du har levert inn din doktorgrad. Dersom du går på en fagskole eller har norsk som andrespråk, er dine behov fortsatt dekket. Går du gjennom forfatterne i Fagbokforlaget sine lister, spesielt for høyere utdanning, vil du oppdage en imponerende liste med navn som alle har oppnådd store prestasjoner innen forskning osv. Dette understreker viktigheten av å ha et forlag for akademi, som kvalitetssikrer alle bøker og som sørger for at disse når ut til alle studenter.

Akademika bokhandel

Når vi nevner Akademika er det ofte bokhandelen vi tenker på. I denne butikken kan du kjøpe deg alt du trenger for skolestart, og mer enn det. Faglitteratur til videregående skoler, universiteter og videre jakt etter ny kunnskap fyller hyllene. Her kan du finne bøker for å bli alt fra lege til lærer eller ingeniør. Butikken, som ofte holder til i nærheten av bibliotekene til universitetene, har også annen nyttig litteratur for studenter. Dersom du trenger å forbedre studieteknikken, friske opp metodeferdighetene dine, eller bare trenger litt ny skjønnlitteratur for å slappe av etter eksamenstiden, vil du finne det her.

Pensumhefter og kompendier

Finn dine pensumhefter og kompendier lettere med tjenestene til Akademika bokhandel. Dersom du vil forberede deg før neste semester, eller må bestille bøker på nett, kan du finne listene til ditt studie digitalt på Akademika ved å søke på emnekoder. Deretter kan du velge studiested og se nødvendige og anbefalte bøker. Ved hvert nye semester kan du også få hele pensum med en gang, ved å kun si hva du studerer og hvilket semester du går på. Husk på at Akademika også kan bestille inn faglitteratur som ikke er umiddelbart tilgjengelig i butikk eller på nett, slik som ved biblioteker.

Skrivestipend

Som største forlag og bokhandel for faglitteratur jobber Fagbokforlaget Vigmostad & Bjørke for å levere ny litteratur til studenter og nysgjerrige. Skrivestipendet er et av tiltakene de har tatt for å sørge for at nye og spennende idéer ikke går uhørt. Dersom du har en idé for hva som kan bli en viktig lærebok, kan du selv sende inn en søknad for å få din idé støttet av Fagbokforlaget. Stipendet er på til sammen 250 000 kr, og deles ut til heldige skribenter hele to ganger i året. Les mer om hvordan du skal gå fram for å søke, og se tidligere vinnere, på Fagbokforlaget sine sider.